Dansk - ScientologiDeutsch - ScientologyDutch - ScientologyEnglish - ScientologyEspańol - ScientologyFrançais - ScientologieItaliano - ScientologyGreek - ScientologyJapanese - ScientologyMagyar - SzcientológiaNorske - ScientologiRussian - ScientologyHebrew - ScientologySvenska - Scientologi
Mi a Szcientológia?
Fo MemüotthonLépj KapcsolatbaHírekKönyvesboltSzójegyzékKapcsolódó oldalak

Előszó
A Szcientológia háttere és eredete
A Szcientológia alapelvei és alkalmazásuk
A Szcientológia szolgáltatásai
Kápláni, lelkészi, igazságszolgáltatási és etikai szolgáltatások
A Szcientológia hatékonysága
A Szcientológia egyházak és tevékenységeik
Közösségi tevékenységek
Társadalmi reformtevékenységek
Szcientológus Vállalkozások Nemzetközi Intézete (WISE)
Társadalomjobbító tevékenységek
A Szcientológia statisztikái és növekedése
A Szcientológia katekizmusa
L. Ron Hubbard
Referenciák
8.FEJEZET

DIANETIKA ÉS SZCIENTOLÓGIA BEVEZETŐ SZOLGÁLTATÁSOK

A

nnak, aki új a Szcientológiában, könnyű megtenni az első lépéseket a teljes szabadság felé vezető Hídon. A személy rendszerint úgy nyer bevezetést a vallásba, hogy elolvassa L. Ron Hubbard egy könyvét vagy meghallgat egy előadást a Dianetikáról vagy a Szcientológiáról, melyet egy Szcientológus tart egy egyházi szervezetben vagy misszióban. Ez az után történik, miután ráébredt arra, hogy vannak az életének és környezetének területei, amelyeket szeretne jobbá tenni, és felfedezi, hogy a Szcientológia rendelkezik egy technológiával, ami segít neki ezt elérni. Ezek után általában lelkesen el akar kezdeni egy szolgáltatást. Így talál rá a Dianetika és Szcientológia bevezető szolgáltatásaira, amelyek az első megtehető lépést jelentik.

Noha a következő szolgáltatásokat “bevezető”-nek nevezzük, az erejüket, amely előidézi a pozitív lelki változást, nem szabad alábecsülni. Minden egyes szolgáltatás bepillantást nyújt a Dianetika és a Szcientológia alaptanaiba és gyakorlatába, és olyan értékes adatokat szolgáltat, melyeket egy személy azonnal használni tud a saját és mások életének javításában.

A Dianetika és a Szcientológia a bölcsesség hatalmas tárháza. E bölcsességet egyre emelkedő szintek sorozataként adják át, melyek lehetővé teszik az egyén szellemi tudatosságának és képességének növelését, méghozzá bizonyossággal és stabilan. Hasonlóan a Szcientológia összes szolgáltatásához, ezeket a kezdő szolgáltatásokat is ideális nehézségi fokozatúra tervezték.

A bevezető szolgáltatások általában rövidek, és néhány este alatt elvégezhetőek bármely egyházban vagy misszióban. Ezen szolgáltatások közül néhányat, de közel sem mindet, kifejtünk az alábbiakban. Általában az alább megadott sorrend szerint hajtják végre őket, de ez egy kezdeti felmérés alapján – amely a személy jelenlegi lelkiállapotát segít meghatározni – változhat. Az első ilyen felmérés egy személyiségteszt, amely tíz különböző jellemvonást mér; a következő teszt a személy Szcientológiával kapcsolatos jelenlegi tudásáról ad képet (pl. hogy milyen Szcientológia könyveket olvasott már). Ezek után az illető elkezdhet haladni a számára megfelelő sorrendben, melyhez egy olyan Szcientológus ad neki segítséget, aki pontosan tudja, hogy a Szcientológia melyik része felel meg legjobban azonnali szükségleteinek.

Az első dolga azonban – mielőtt bármilyen szolgáltatást elkezdene – mindig az, hogy megnézi az Orientáció című filmet, amely (mint alább leírjuk) megmutatja, mit fog találni a Szcientológia Egyházban. A következő lépés általában a Kommunikációval a siker felé tanfolyam, ami olyan felbecsülhetetlen értékű eszközöket nyújt, amelyek a személy előrehaladását hathatósan elősegítik bármiben, amit a Szcientológiában tesz. Ezenkívül a bevezető szolgáltatások egész sorát találja, amik azokat a sajátos szükségleteket célozzák meg, melyekre a már korábban elvégezett felmérés alapján igény lehet. Így minden megvan ahhoz, hogy végigvigyék a bevezető területen, majd végig a teljes szabadsághoz vezető Hídon.

Szcientológia szemináriumok

Első könyv szolgáltatások

Hubbard kezdő Szcientológus
tanfolyamok

Bevezető auditálás

ElőzőKövetkező
 

| Szcientológia - Otthon | Kapcsolódó oldalak | Szójegyzék | Könyvesbolt | Kapcsolat | Scientology |
| Szcientológia | Scientology (Italiano) | Scientology (Deutsch) | Scientologie (Français) | Scientology (Español) | Scientology (Taiwanese) | Szcientológia |
David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetõtestületének Elnöke | Szcientológia Egyház Budapest | Szcientológia önkéntes lelkészek |
© 2001-2011. Nemzetközi Szcientológia Egyház. Minden jog fenntartva.

Márkanév információ